Links

Lumi
Lumi is onder andere een onthaal- en infolijn waar je terecht kan met al je vragen over gender en seksuele voorkeur. Je kan er informatie vragen of je verhaal doen.
Bellen kan op maandag, woensdag en donderdag van 18u30 tot 21u15 (behalve op feestdagen). Bellen kan gratis op het nummer 0800-99 533. Klik hier.

Centrum Algemeen Welzijn (CAW)
Het Centrum Algemeen Welzijnswerk helpt mensen met al hun vragen en problemen die te maken hebben met welzijn. Een moeilijke relatie. Persoonlijke moeilijkheden. Financiële, administratieve, juridische of materiële problemen. Problemen in je gezin, familie of je ruimere sociale omgeving… We bieden ook hulp aan slachtoffers en daders van geweld, misbruik en betrokkenen van verkeersongevallen en misdrijven.
Voor meer informatie kunt u op de titel klikken om tot hun site doorverwezen te worden of klik hier. Vergeet hierbij niet uw regio aan te duiden voor een efficiënte doorverwijzing.

Werkgroep Ouders Holebi’s Gent (W.O.H.G)
Ouders die voor de eerste maal horen dat hun kind homo, lesbisch of biseksueel is, hebben vaak nood aan objectieve en praktische informatie. Wij bij de Werkgroep Ouders Holebi’s Gent geloven dat door met andere ouders te praten je vaak vooroordelen en misverstanden kan wegwerken. Wij organiseren maandelijkse praatavonden waardoor we ouders willen samenbrengen om ervaringen en gevoelens te delen. Uiteraard zijn deze bijeenkomsten volledig gratis en wordt aan elke bezoeker de anonimiteit gegarandeerd.
Interesse? Geef een seintje op het e-mail adres info@wohg.be
Of surf naar http://www.wohg.be/

Unia: discriminatie meldpunt
Heel wat vaders vroegen zich af hoe ze zich enigszins konden wapenen tegen discriminatie. Helaas is dit een zeer moeilijk voorkombaar gegeven. Wel kun je discriminatie bij Unia melden via de link in de titel of klik hier.

Out bij ouders
De webpagina ‘Out bij ouders’ werd ontwikkeld door zes Thomas More studenten. Op deze link vindt u enkele tips om als ouder op een goede manier om te gaan met de coming-out. Klik hier.

Kind en gezin
Ouders die zichzelf graag willen informeren over adoptiemogelijkheden kunnen altijd terecht op de website van Kind en Gezin. Op deze website vindt je een brochure waarin alles uitgelegd staat.
Op de website van de Vlaamse overheid kun je alsook heel wat informatie en een aanmeldingsformulier terugvinden.

Mannenseks.be
Sensoa, het Vlaams expertisecentrum voor seksuele gezondheid, stelt de vernieuwde website Mannenseks.be aan je voor.  De referentiesite voor seksuele gezondheid van homo’s. Je vindt hier alles wat je moet weten over hiv en soa’s, maar er is ook veel aandacht voor Seks, het Lichaam, Relaties en nuttige Adressen.  Deze website is dus zeker geen 18+ website, maar een informatieve website van Sensoa waar onder andere heel wat informatie terug te vinden is. Klik hier.

Zanzu
Zanzu is een project van Sensoa, het Vlaams Expertisecentrum voor Seksuele Gezondheid en BZgA, het Duits Federaal Agentschap voor Gezondheidspromotie. Zanzu informeert in 14 talen over seksualiteit en seksuele gezondheid. U kunt er 250 begrippen opzoeken in het vertaalwoordenboek en teksten. Klik hier.

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close