Cinema

Hieronder vindt je een reeks mooie film-trailers die als hulp kunnen dienen bij het aanvaardingsproces van vaders die het moeilijk lijken te hebben met het homo-gegeven van hun zoon.

Film: ‘Call me by your name’
Een prachtig fragment uit de film ‘Call me by your name’ waarbij de vader van Elio een adembenemend monoloog voert nadat hij te weten kwam dat zijn zoon verliefd werd op zijn mannelijke assistent.

Korte inhoud:
De zeventienjarige Elio brengt samen met zijn vader, een eminente Joodse professor in de Grieks-Romeinse cultuur, en zijn Franse moeder de zomer door in hun vakantiehuis aan de zonovergoten Italiaanse Riviera. Elio spendeert er zijn dagen met lezen, muziek luisteren, luilekkeren in de zon en flirten met het Franse meisje Marzia. De dagen worden alleen maar heter wanneer hij zijn slaapkamer moet afstaan aan de knappe Oliver, de nieuwe assistent van zijn vader. De blonde jongeman met het lichaam van een Grieks sculptuur zet meteen alle harten in vuur en vlam. En ook Elio, die aanvankelijk geïrriteerd is door zijn aanwezigheid, voelt zich sterk aangetrokken tot de zelfzekere, arrogante Amerikaan – al weet hij met zijn eigen libido en lichaam geen blijf. Ze brengen steeds meer tijd in elkaars gezelschap door, niet zelden in bloot bovenlijf of strakke zwemshorts, wat uitmondt in een plagerige liefdesdans tussen de twee.

Vertaling transcript:
“Op dit moment wil je misschien niets voelen. Misschien wilde je nooit iets voelen en misschien ben ik het niet die je wilt spreken over deze dingen, maar voel iets wat je duidelijk deed. Je had een mooie vriendschap, misschien meer dan een vriendschap. En ik benijd je. In mijn plaats zouden de meeste ouders hopen dat het hele ding verdwijnt, of bidden dat hun zonen snel genoeg terug op hun voeten landen. Maar ik ben geen zo’n ouder. We halen zo veel van onszelf eruit dat we sneller genezen dan we zouden moeten, dat we op 30-jarige leeftijd bankroet gaan en minder te bieden hebben elke keer dat we met iemand nieuw beginnen. Maar niets voelen om niets te voelen – wat een verspilling! Heb ik voor mijn beurt gesproken? Dan zal ik nog een ding zeggen,… dat zal de lucht zuiveren. Ik ben misschien in de buurt gekomen, maar ik heb nooit gehad wat jullie twee hebben. Iets hield me altijd tegen, zij stond in de weg. Hoe je leeft is jouw zaak, onthoud gewoon onze harten en ons lichaam worden ons slechts één keer gegeven en voordat je het weet is je hart versleten en wat je lichaam betreft komt er een moment waarop niemand er nog naar om kijkt, en nog veel minder dichtbij wil komen. Op dit moment is er verdriet, pijn. Dood het niet en daarmee de vreugde die je voelde.”
Film: ‘Love, Simon’
Een grappig fragment waarbij Simon zich verontwaardigd voelt omdat enkel homomannen een coming-out moeten doen. Hierbij wordt het beeld geschept waarbij de rollen omgedraaid zijn en hetero’s uit de kast moeten komen.

Korte inhoud:
Iedereen verdient een geweldig liefdesverhaal. Maar voor de 17-jarige Simon Spier is het een beetje ingewikkelder. Hij staat op het punt om zijn familie en vrienden te vertellen dat hij homoseksueel is. Wanneer een email die hij naar jongen gestuurd heeft (die hij nooit ontmoet heeft) in de verkeerde handen valt komt hij in een moeilijke situatie terecht als hij gechanteerd wordt door de klasgenoot.
Film: ‘Holding The Man’

Korte inhoud:
Australië, jaren 70. Tim en John worden verliefd als tieners op de middelbare school. John is aanvoerder van een Australian football-team, Tim een aspirant acteur die een kleine rol in Romeo en Julia heeft gespeeld. Hun romance doorstaat 15 jaar ondanks de scheidingen, discriminatie, verleidingen, jaloezie en verliezen. Tot het moment dat het enige probleem dat liefde niet kan oplossen hun relatie probeert te vernietigen.
Film: ‘Moonlight’

Korte inhoud:
Jaren 80, Miami. Dit verhaal focust zich in drie hoofdstukken op de jeugd, puberteit en volwassenheid van een Afro-Amerikaanse man die zich in de turbulente stad Miami probeert staande te houden. Hij wordt gepest op school en thuis is het leven hard voor hem. Hij probeert zichzelf te ontdekken en liefde te vinden ondanks zijn worstelingen met zijn achtergrond en seksualiteit.
Loose Cannons (Mine Vaganti)
Korte inhoud:
Tomasso Cantone is de jongste telg van een grote, traditionele familie van pastamakers in Puglia, in het zuiden van Italië. Hij leidt een comfortabel leventje in Rome, heeft de ambitie om schrijver te worden en woont samen met zijn vriend Marco – een leven waar zijn conservatieve familie niet van op de hoogte is.  
Als zijn vader hem vraagt om terug te keren naar Lecce om er mee te werken in het pastabedrijf, besluit Tomasso, die daar helemaal geen zin in heeft, om uit te komen voor zijn homoseksualiteit. Hij hoopt dat hij op die manier aan zijn verplichtingen kan ontkomen. Maar tijdens het familiediner worden zijn plannen gedwarsboomd door zijn broer Antonio.  
Tomasso belandt onverwacht in een situatie die hij te allen prijze had willen vermijden. “Mine vaganti” is een bitterzoete komedie over een ontwrichte familie, liefde en vrijheid.
Film: Brokeback Mountain

Korte Inhoud:
Twee jonge mannen ontmoeten elkaar in de zomer van 1963 en komen tot een onverwachte band. Ze hoeden samen schapen op Brokeback Mountain. Als de klus er op zit gaan ze ieder hun weg en brengen langzamerhand orde in hun bestaan. Een hernieuwde kennismaking, jaren later, brengt alles aan het wankelen. De gevolgen van de diepe band, die nog steeds blijkt te bestaan, dreunen door. De kracht van de liefde wordt danig op de proef gesteld.
Film: ‘A Single Man’

Korte inhoud:
In het Los Angeles van 1962 heeft George (Colin Firth), een Britse professor van 52 jaar, moeite zijn leven weer op de rails te krijgen na de dood van zijn partner (Matthew Goode). George leeft in het verleden zonder oog te hebben voor de toekomst. Bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) probeert hij zich staande te houden. De 48 jarige Charley heeft echter haar eigen problemen met de toekomst en het verval van haar schoonheid. De jonge Kenny (Nicholas Hoult) is een student van George die worstelt met zijn identiteit. Hij bemerkt in George een gelijkgestemde en achtervolgt hem.
Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close