Wat doe je als vader?

In dit bericht worden opnieuw vaders aan het woord gelaten die hun eigen tips geven over hoe zij met deze coming-out omgegaan zijn. Hier wordt opnieuw het dialect bewaard om zo de boodschap zo authentiek mogelijk over te dragen aan andere vaders.

“Je meug d’ eigenlijk echt, je ‘mind’, je geest open zetten, en zeggen van: ‘ali vertel een keer… ‘hoe ben je d’ erop gekomen?’, ‘Heb je iets geprobeerd?’ ”

“Hohja, misschien ben ik ook niet de persoon om met gevoelens, of wat dan ook over te babbelen… Dan doe ik eerder liever… Ik weet niet, maar moet dat uitgesproken worden dat je het aanvaard? Ik vind dat ge da eerder kunt laten zien in daden ook.”

“Wij hebben nog meer dan genoeg raakvlakken, waar dat we wel over kunnen spreken … en dat is nog altijd héél fijn. We gaan nog altijd samen naar lezingen waar we dan achteraf nog over discussiëren, wij hebben nog altijd ons meningsverschillen over politiek, hij is jong en ik ben een heel stuk ouder, dus daar zit verschil in, dat zijn nog altijd geanimeerde discussies. Dus nee, nee dat is nog altijd even fijn. Ze zijn een huis aan het verbouwen, we kunnen nog altijd heel leuk samenwerken.”

“Het tweede jaar zijn we mee geweest naar de ‘Gay Pride’ en nu gaan we al acht of negen jaar. We gaan nu elk jaar. Ja, how als je daarin loopt dan zie je dat je niet alleen bent. Ja wij hebben wel een goed gevoel als we daarin lopen.

“Nu wij zijn daar ook in gegroeid met naar de werkgroep en zo te gaan hé. Je ziet dan dat het elders wel lukt om te aanvaarden. Je ziet ook in die groep dat er alsmaar minder komen hé. Mensen komen een half jaar en ze aanvaarden het en ze komen niet meer hé.”

“Ik heb dat zeker niet afgestoten en zeker niet extra aangehaald. Gewoon verder gegaan.”

Categorieën Geen categorie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close